Hart voor Gezondheid

Lokale initiatieven

Wandelen

Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch professional. Wat Biowalking uniek maakt is de combinatie van natuurbeleving en patiëntenzorg. www.ivn.nl/aanbod/groen-doen-zorg/biowalking

Wijkcentrum of vrijwilligersorganisatie
Kijk eens in jouw dorp of wijk welke activiteiten er georganiseerd worden. Misschien zit er iets voor je bij waar je enthousiast van wordt. Vaak worden er ook vrijwilligers gevraagd voor diverse initiatieven. Iets voor jou?

Buurtbuik
Bij CultuurWerkplaats Tarwewijk – de eerste BuurtBuik locatie in Rotterdam – kun je wekelijks terecht voor een gratis en gezonde maaltijd van gered voedsel. Het eten halen ze op bij de markt op het Afrikaanderplein en bij lokale supermarkten. Vervolgens kookt een enthousiast team van vrijwilligers daar een heerlijke maaltijd van. Je kunt hier trouwens ook terecht als je als vrijwilliger voedsel wilt redden of wilt koken. www.buurtbuik.nl/rotterdam. Wellicht is er ook een soortgelijk initiatief in jouw buurt.

De Tegentijd
Dit is een beweging voor creatief verzet tegen het kortetermijn-denken. Een heerlijk netwerk van veranderaars, verbinders en verbeelders. Ze helpen je om tegenstand te bieden tegen de waan van de dag. Deze inspirerende club mensen maakt een onweer-staanbare nieuwsbrief vol verrassende ideeën en mogelijkheden. Bovendien organiseren zij bijeenkomsten, trainingen, optredens en ervaringen. Je kunt je aansluiten bij De Tegentijd door je aan te melden voor de nieuwsbrief, als veranderaar, verbinder of verbeelder óf als nieuwsgierig mens.

Oefeningen >>>

info@hartvoorgezondheid.com
Bank: NL71INGB0675487633
KVK: 80369960