Hart voor Gezondheid

Doen

Naar buiten

Als je in de gelukkige omstandigheid bent dat je naar buiten kunt, is een wandeling in het bos een heerlijke activiteit. Altijd, maar zeker in dit jaargetijde.
Natuurmonumenten geeft suggesties voor mooie, herfstige wandelingen.
 

Ervaar de krachtige combinatie van klassieke livemuziek en mindfulness op een bijzondere locatie! Bij Muziel droom je liggend weg op prachtige muziek. Door de ontspanning, de plek en de serene sfeer zorgt elke noot voor een intense beleving. Je ontdekt wat de kracht van muziek kan zijn. Een beleving die je weer helemaal bij jezelf brengt. 

Iederal gaat over betekenisvol leven. Bij Iederal ontdek je met anderen waar het voor jou in het leven om draait. Want samen vind je zoveel meer dan wanneer je alleen op zoek gaat. Hiervoor worden evenementen georganiseerd waar je van harte voor wordt uitgenodigd. Wat denk je bijvoorbeeld van Gespreksdiners met een thema, Stilte- en vollemaanwandelingen of het schrijven van een songtekst in een vrolijke, muzikale workshop? 

Wandelen
Biowalking is wandelen in de natuur voor mensen met een chronische ziekte of beperking onder begeleiding van een IVN Natuurgids en een medisch professional. Wat Biowalking uniek maakt is de combinatie van natuurbeleving en patiëntenzorg. www.ivn.nl/aanbod/groen-doen-zorg/biowalking

Wijkcentrum of vrijwilligersorganisatie
Kijk eens in jouw dorp of wijk welke activiteiten er georganiseerd worden. Misschien zit er iets voor je bij waar je enthousiast van wordt. Vaak worden er ook vrijwilligers gevraagd voor diverse initiatieven. Iets voor jou?

Buurtbuik
Bij CultuurWerkplaats Tarwewijk – de eerste BuurtBuik locatie in Rotterdam – kun je wekelijks terecht voor een gratis en gezonde maaltijd van gered voedsel. Het eten halen ze op bij de markt op het Afrikaanderplein en bij lokale supermarkten. Vervolgens kookt een enthousiast team van vrijwilligers daar een heerlijke maaltijd van. Je kunt hier trouwens ook terecht als je als vrijwilliger voedsel wilt redden of wilt koken. www.buurtbuik.nl/rotterdam. Wellicht is er ook een soortgelijk initiatief in jouw buurt.

De Tegentijd
Dit is een beweging voor creatief verzet tegen het kortetermijn-denken. Een heerlijk netwerk van veranderaars, verbinders en verbeelders. Ze helpen je om tegenstand te bieden tegen de waan van de dag. Deze inspirerende club mensen maakt een onweerstaanbare nieuwsbrief vol verrassende ideeën en mogelijkheden. Bovendien organiseren zij bijeenkomsten, trainingen, optredens en ervaringen. Je kunt je aansluiten bij De Tegentijd door je aan te melden voor de nieuwsbrief, als veranderaar, verbinder of verbeelder óf als nieuwsgierig mens.

 

 
Meditaties >>>

info@hartvoorgezondheid.com
Bank: NL71INGB0675487633
KVK: 80369960