Hart voor Gezondheid

Veerkrachtig leven

een brede kijk op gezondheid

Positieve Gezondheid is een benadering in opkomst waarbij niet de ziekte centraal staat, maar de mensen zelf en de mogelijkheden die ze hebben om hun eigen situatie te beïnvloeden. Mindfulness is de kunst van het bewust sturen van de aandacht, waarmee het bijdraagt aan meer gemak en ontspanning in het dagelijks leven.

Daar waar Positieve Gezondheid de component bewustzijn mist, is mindfulness helpend. En daar waar mindfulness de daadkracht mist, geeft Positieve Gezondheid handvatten om stappen te zetten. Dit inzicht leidde voor ons naar de ontwikkeling van de Veerkrachtig Leven-methode.

In deel 1 van dit boek beschrijven we hoe deze methode haar wortels heeft in Positieve Gezondheid, mindfulness en eigen ervaringen. In het tweede deel van het boek beschrijven wij hoe Veerkrachtig Leven in de praktijk gebracht kan worden. Een stappenplan geeft in zes modules inzicht in de belangrijkste elementen van Veerkrachtig Leven. Elke module bevat naast theorie ook praktische oefeningen en verhalen van ervaringsdeskundigen.

Dit maakt het boek een inspiratiebron voor professionals die op een positieve manier hun patiënten en cliënten willen begeleiden. Het is bovendien een praktisch doe-boek voor iedereen die de eigen gezondheid wil ontdekken en ontwikkelen.

Te koop bij jouw eigen boekhandel, op bol.com en op de website van onze eigen Uitgeverij Veerkracht.

Annemieke en Marijke van Duinhoven

 

 

 

Agenda >>>